PRILIKOM GAŠENJA POŽARA OŠTEĆENI KULTURNI CENTAR I KRUŠEVAČKO POZORIŠTE

Povodom požara koji je u subotu, 29. oktobra nastao u zgradi u okviru koje se nalazi Kruševačko pozorište, obraćamo se javnosti.

„Zahvaljujući brzoj i profesionalnoj intervenciji Vatrogasnih službi Kruševca, pripadnicima MUP-a i ostalih pojedinaca i odgovornih firmi, vatra nije oštetila naše prostorije, ali je voda, usled gašenja, oštetila delove prostorija i električne instalacije, tako da pozorište neće moći da redovno funkcioniše do daljnjeg. U toku je procedura utvrđivanja štete od strane nadležnih institucija i mogućnosti sanacije. Do kraja nedelje očekujemo da se završi sanacija elektromreže, što je prvi uslov za osnovno funkcionisanje zaposlenih. Zahvaljujući pomoći Grada i Kulturnog centra Kruševac, probe nove predstave „Duplo golo“, u režiji Nenada Todorovića, održavaju se u bioskopu Kruševac. Takođe, zahvaljujemo se pojedincima, kolegama i pozorištima, koji su nam ponudili svaku vrstu pomoći i podršku. O budućim planovima i aktivnostima Pozorišta, blagovremeno ćemo obavestiti javnost, očekujući da u što skorijem roku budemo u prilici da dočekamo našu dragu publiku u našem i njihovom Kruševačkom pozorištu.“

Direktor Kruševačkog pozorišta, Branislav Nedić

Prostorije Kulturnog centra Kruševac takođe nisu oštećene u požaru koji se u subotu dogodio u Kruševcu. Ipak, i u ovoj ustanovi kulture u Kruševcu imaju problema sa elektroinstalacijama. O daljem radu ustanove obavestićemo Vas čim se izvrše bezbedonosne provere.