PRIJEM U GRADSKOJ KUĆI ZA ĐAKE IZ NEMAČKE /video

U Mozaik sali Gradske uprave priređen je prijem za profesore i učenike Ekonomsko – trgovinske škole iz Kruševca, kojima su u gostima đaci i profesori stručne škole „Berufskolleg“ iz nemačkog grada Nojsa. Poseta se realizuje u okviru međunarodnog projekta „Školsko partnerstvo“.

 

Osmoro đaka i dva profesora iz Nojsa, gosti su Ekonomsko–trgovinske škole, a tokom jednonedeljnog boravka, domaćini su se potrudili da im prikažu svu širinu srpskog gostoprimstva. Osim prisustvovanja školskoj nastavi i upoznavanja sa načinom rada, učenicima iz Nojsa osmišljen je raznovrstan i bogat program koji uključuje druženje i obilaske kruševačkog kraja i okoline.Ispred Grada Kruševca, danas im je u Mozaik sali dobrodošlicu poželela gradonačelnik Jasmina Palurović, istakavši dragocenost prijateljskih veza koje proističu iz ovakvih susreta. Osim edukacija i usvajanja novih saznanja i metoda rada, gosti partnerske škole iz Nojsa, u prilici su da se upoznaju i sa istorijom, tradicijom i kulturom našeg naroda i razmene iskustva na polju obrazovanja i vaspitanja.Školsko partnerstvo datira od 2009. godine i vremenom sve više dobija na značaju, reči su pomoćnika direktora Ekonomske škole, Slađane Ilić.

 

 

Projekat uključuje angažovanje više aktera koji prevazilaze isključivo školski nivo, tako da su partnerstvom obuhvaćeni i Privredna komora, kao i drugi privredni subjekti, putem kojih se mladi informišu o radu, zaposlenju i svim parametrima bitnim za njihovo dalje profesionalno opredeljenje.Pozitivnim utiscima pridružili su se profesori i deca, učenici škole „Berufskolleg“ iz Nojsa, kao i njihovi mladi domaćini, đaci kruševačke Ekonomsko – trgovinske škole, zajedno sa svojim profesorima.