PREMINUO I LAZAR (19) NAKON UDESA U ĆIĆEVCU

Lazar Vesković (19) preminuo nakon tri nedelje borbe u KC Niš posle teškog udesa koji se 20. oktobra dogodio u Ćićevcu, a gde je na licu mesta poginuo taksista Dejan Milosavljević (48).

Student Lazar Vesković (19) iz Gornjeg Katuna kod Varvarina preminuo je u ponedeljak uveče oko 23.30 u Kliničkom centru Niš, podlegavši teškim povredama zadobijenim u udesu 20. oktobra u Ćićevcu, saznaju „Novosti„.

Lekari KC tri nedelje borili su se za život brucoša, koji je teško povređen u direktnom sudaru „opel vektre“ i „folksvagen pasata“. Kako je saopštila policija u Kruševcu, stravična saobraćajka odigrala se dva sata posle ponoći. Na licu mesta poginuo je taksista Dejan Milosavljević – Bas (48). “Milosavljević je upravljao „folksvagenom“, kretao se iz pravca Varvarina ka Ćićevcu, dok je iz suprotnog pravca išao „opel“, za čijim je volanom bio M. J. (19) iz sela Varvarin, a na mestu suvozača, sada već pokojni mladić”, navodi izvor lista Novosti. “Na žalost, Milosaljeviću nije bilo spasa, poginuo je na licu mesta, dok su vozač i suvozač zadobili teže telesne povrede i najpre prebačeni u Opštu bolnicu u Kruševcu. M. J. je tu zadržan na lečenju, a u Niš je transportovan njegov drug.”

Druga žrtva udesa, Lazar Vesković, primljen je na Kliniku za anesteziju i intenzivnu terapiju, u teškom stanju, kao životno ugrožen i lekari su se uzdržavali od prognoza. “Reč je o divnom, vaspitanom i vrednom mladiću, studentu niškog univerziteta, u njegovom Katunu pričaju da je došao tog vikenda kući, jer je slavio slavu, a iz Austrije mu je došao i otac, da bi svi bili na okupu”, ispričali su u selu.

Strašna nesreća prekinula je porodično okupljanje, a zbog udesa, na inače rizičnijem putu u pravcu lokalne deponije, intervenisale su medicinske ekipe doma zdravlja, i iz Varvarina i iz Ćićevca.

 

Izvor: novosti.rs