PREDSEDNIK SRBIJE NAJAVIO VEĆE PLATE ZA POLICIJU

Obraćajući se okupljenima na centralnoj manifestaciji povodom Dana MUP-a i Dana policije, predsednik Srbije Aleksandar Vučić je rekao da oseća izuzetno strahopoštovanje prema službenicima Ministarstva unutrašnjih poslova.

Naveo je da pripadnici MUP-a štite našu slobodu, spokoj, mir i bezbednost i omogućavaju napredak, štite zakon i građane bez obzira na pol, versku i drugu pripadnost, našu decu i budućnost, a ne vlast ili upravu.

Rekao je da mnogi nisu svesni koliko duguju policajcima, a svi treba da osećaju ponos zbog onoga što rade i što ih imamo.

Predsednik Vučić je rekao da će učiniti sve da policija dobije priznanje kakvo zaslužuje i dobije tu podršku i kroz veće plate.

Vučić je istakao da je sa premijerkom Anom Brnabić razgovarao i da ga je informisala da će i ove godine dobiti značajno uvećana primanja, opremu i mogućnost da pripadnici MUP-a dođu do novih stanova.

Modernizacija pre svega služi da se zaštite od napada, naglasio je Vučić govoreći koliko je posao policajca težak.

Policajac je, kako je rekao, spreman da da život za našu slobodu, mir i spokoj, te i našu državu.

Predsednik Srbije je izneo podatke i da je 70 odsto više droge zaplenjeno u periodu januar-april nego u prošloj godini u prvom kvartalu, da je 45 odsto počinilaca krivičnih dela uhvaćenih na delu i da je sve to više u odnosu na 2017. godinu koja je uspešnija od 2008. godine za 15 odsto.

„Vaš je rezultat više od impresivnog i zahvaljujem vam na tome“, naglasio je Vučić i rekao da to čini u svoje lično i ime svih onih koji to vide i znaju, prenosi rts.rs.