POTPISANI PARTNERSKI UGOVORI PO PROJEKTU „REINTEGRACIJA 2“

U Kruševcu su potpisani partnerski ugovori na projektu “Reintegracija 2 – dalja podrška održivoj reintegraciji povratnika u Srbiji”.

Projekat “ Reintegracija 2 – dalja podrška održivoj reintegraciji povratnika u Srbiji” finasiran je sredstvima saveznog ministarstva za ekonomsku saradnju i razvoj Nemačke, nosilac je ASB a glavni imlementator Inicijativa za razvoj i saradnju. U Kruševcu je kroz ovaj projekat planirana podrška povratničkoj populaciji kao lokalnom ranjivom stanovništvu u vidu organizovanja biznis obuka i savetovanja, dodele opreme za pokretanje sopstvenog posla, stručne obrazovne obuke, razvoja saradnje sa firmama u cilju savetovanja i radionice za decu, mlade i drugo stanovništvo.

Ukupna vrednost projekta je 145.300 evra od čega će glavni implementator inicijativa za razvoj i saradnju preko donator saveznog ministarstva za ekonomsku saradnju i razvoj savezne republike Nemačke obezbediti 130.300, a grad Kruševac 15.000 evra.

Projektom će biti obuhvaćeno više od 450 povratnika i lokalnoih ugroženih stanovnika koji će koristiti kapacitete stvorene kroz projekat čija realizacija će trajati do 30. aprila naredne godine.