POTPISAN SPORAZUM O MEĐUSOBNOJ SARADNJI KRUŠEVCA I BIJELJINE

U cilju podrške i potvrde jedinstva srpskog naroda i jačanja saradnje na svim nivoima, danas je u Gradskoj upravi potpisan Sporazum o međusobnoj saradnji gradova pobratima – Kruševca i Bijeljine. U prisustvu najviših predstavnika rukovodstva Grada Kruševca i delegacije Bijeljine, Sporazum su potpisali gradonačelnik Ivan Manojlović i menadžer Grada Bijeljina Tatjana Pantić.

U obraćanju prisutnim zvanicama, gradonačelnik Ivan Manojlović je istakao: „Današnji prijem nije samo protokolaran, ovo je pre svega bratski i prijateljski prijem našeg grada pobratima iz Republike Srpske.

Takođe, nadam se da će i današnji Svesrpski sabor proteći na ponos srpskog naroda. Mnogi kažu da se ovime prkosi, ali mi smo narod koji ne prkosi, već samo pokazuje svoj veliki ponos na ono što je naše nasleđe, na ono što treba da sačuvamo, što su ostavili naši preci, a što ni za pedalj nije veće od onoga što branimo i čuvamo.

Današnji deo protokola je podrazumevao i potpisivanje Sporazuma o saradnji kroz jačanje kulturne, sportske i privredne oblasti. Ovo je jedan veoma važan čin za nas, s obzirom da danas Grad Kruševac ne samo da ima priliku da poželi dobrodošlicu Bijeljini, već i da pošalje sliku jedinstva i bratskog zagrljaja dva pobratimska grada.“

U ime delegacije Grada Bijeljina obratila se menadžer Grada Tatjana Pantić.

„Ovaj Sporazum unaprediće našu saradnju u privrednom, ekonomskom, humanitarnom, sportskom, kulturnom smislu… Kao gradovi pobratimi posećujemo se dosta često, što ćemo i nastaviti, a razmenjivaćemo i primere dobre prakse. Odnos između nas je od neprocenjive važnosti, jer smo mi jedan narod i potrebno je da budemo zajedno u ovim vremenima kada nas pokušavaju optužiti za mnoge stvari za koje nismo krivi.“

U kulturnom programu su učestvovali solista Jana Milanović, pijanista Nemanja Marković i hor „Biseri“.

Nakon ceremonije potpisivanja Sporazuma, održan je radni sastanak kome su prisustvovali osim Gradonačelnika i predsednica Skupštine Dragana Barišić, narodni poslanik Jasmina Palurović, gradski većnici Miloš Ašanin i  Dragan Radosavljević, načelnik Gradske uprave Vesna Anđelić, pomoćnice Gradonačelnika Snežana Aleksić, Ana Prvanov i Nevena Plavšić, direktor RPK Maja Marković, kao i direktori javnih ustanova u oblasti kulture i sporta.

Tekst: krusevac.ls.gov.rs