POMOĆ NAJUGROŽENIJIMA U ČITLUKU /video

Jedna od Mesnih zajednica, koja može da posluži kao primer ostalima kada je reč o organizaciji i solidarnosti, je MZ Čitluk koja je obezbedila pakete sa osnovnim životnim namirnicama i sredstvima za higijenu za najugroženije porodice iz ovog naseljenog mesta. Nije novost da je Čitluk jedna od najorganizovanijih Mesnih zajednica na teritoriji grada Kruševca, kao i mnogo puta ranije pokazali su solidarnost, društvenu odovornost i pružanje pomoći i podrške onima kojima je najpotrebnija.

 

Osim što sprovode dezinfekciju ulica, onih u koje kamioni JKP „Kruševac“ ne mogu da uđu, meštani ovog sela pripremili su pakete pomoći sa osnovnim životnim namirnicama, sredstvima za dezinfekciju i higijenu za 30 materijalno ugroženih porodica. U organizaciju pomoći nastarijim sugrađanima uključio se veliki broj meštana Čitluka, koji od prvog dana uvođenja mera Vlade Republike Srbije, pomažu u snadbevanju penzionera lekovima, hranom i drugim potrepštinama.

 

Paketi pomoći materijalno ugroženim porodicama Mesne zajednice Čitluk sadrže 5 kg brašna, litar ulja, pasulj, pirinač, suhomesnate proizvode, sredstva za dezinfekciju, ličnu i kućnu higijenu.