POJAČANA KONTROLA DAJE MOŽDA I NEOČEKIVANE REZULTATE

Zbog vožnje pod dejstvom psihoaktivnih supstanci tokom prošle nedelje iz saobraćaja je isključeno 30 vozača. Najmlađi ima 17 godina i u Kruševcu je vozio bez vozačke dozvole. Saobraćajna policija juče je zadržala 38-godišnjeg vozača „folksvagena“, koji je sa 1,93 promila alkohola u krvi i pod dejstvom opojne droge kokain, izazvao saobraćajni udes na Gazeli u Beogradu.

Tako su pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Kraljevu, u protekla 24 sata, na teritoriji grada Kraljeva, iz saobraćaja su isključili četiri vozača zbog upravljanja vozilom pod dejstvom psihoaktivnih supstanci. Vozačima je određeno zadržavanje do 12 sati, nakon čega će biti privedeni sudiji Prekršajnog suda. Od početka ove godine, na području Policijske uprave Kraljevo, policija je zbog upravljanja vozilom pod dejstvom psihoaktivnih supstanci iz saobraćaja isključila 16 vozača.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave saobraćajne policije, zaustavili su večeras  u Beogradu četrdesetšestogodišnjeg muškarca koji je, kako je utvrđeno alkotestiranjem, upravljao automobilom „ševrolet“ sa 2,72 promila alkohola u organizmu, navodi se u saopštenju Ministarstva unutrašnjih poslova. Vozač je zadržan u službenim prostorijama policije i protiv njega će biti podneta prekršajna prijava zbog nasilničke vožnje, stoji u saopštenju.

Kada je reč o nasilničkoj vožnji, 19 vozača isključeno je iz saobraćaja zbog upravljanja vozilom u stanju potpune alkoholisanosti, dok je jedan vozač isključen iz saobraćaja zbog više prolazaka na crveno svetlo semafora u periodu manjem od10 minuta. Najveći broj vozača isključen je iz saobraćaja zbog nasilničke vožnje u Novom Sadu, ukupno sedam, u Šapcu su isključena tri vozača, dok su u Beogradu, Smederevu i Sremskoj Mitrovici iz saobraćaja isključena po dva vozača.

Kada je reč o upravljanju vozilom pod dejstvom psihoaktiivnih supstanci, 16 vozača isključeno je iz saobraćaja zbog upravljanja vozilom pod dejstvom kanabisa, dok je zbog upravljanja vozilom pod dejstvom amfetamina iz saobraćaja isključeno šest, a pod dejstvom opijata četiri vozača. Trećina vozača koji su isključeni iz saobraćaja zbog upravljanja vozilom pod dejstvom psihoaktivnih supstanci mlađi su od 24 godine. Više destina vozača bilo je pozitivno na alkohol.

Najveći broj vozača isključen je iz saobraćaja zbog upravljanja vozilom pod dejstvom psihoaktivnih supstanci u Beogradu, ukupno 12, dok su u Kruševcu i Čačku isključena po četiri vozača, a u Vranju i Pančevu po dva vozača.

„Ukoliko skrivite saobraćajnu nesreću pod dejstvom alkohola platićete svu štetu nastalu udesom, a ona se često meri milionima dinara“, naglašava Damir Okanović iz Komiteta za bezbednost saobraćaja.

Komentari su zatvoreni, ali su trackbacks i pingbacks otvoreni.