POČEO SA RADOM INFO CENTAR POPISA STANOVNIŠTVA

Popis stanovništva i domaćinstava sprovodiće se ove godine od 1. do 31. oktobra, u organizaciji Republičkog zavoda za statistiku. Počeo je sa radom i Info-centar popisa stanovništva, domaćinstava i stanova, preko koga građani mogu da dobiju sve informacije u vezi sa popisom.

U popisu će na nivou Srbije učestvovati 15.000 popisivača, koji će ići od vrata do vrata i, prvi put, umesto papirnih upitnika popunjavati elektronske formulare na laptopovima. Za sprovođenje popisa u Kruševcu biće angažovano 256 popisivača.

Od 15. septembra do kraja novembra radi Info-centar popisa stanovništva, domaćinstava i stanova, preko koga građani mogu da dobiju sve informacije u vezi sa popisom. Pozivi info-centru su besplatni, a sve informacije o popisu građani mogu da dobiju nakon poziva na broj 0800 444 005. Angažovano je 20 operatera koji rade u dve smene, od 08 do 20 sati, a za sve nedoumice ili eventualne probleme građani sa teritorije Kruševca mogu se javiti na broj telefona 066/8888-037.

Preliminarni rezultati sa brojem popisanih stanova, lica i domaćinstava biće objavljeni do kraja novembra. Konačni rezultati, po oblastima, biće sukcesivno objavljivani od proleća 2023. godine.