MALIŠANI VRTIĆA „NEVEN“ REALIZOVALI RADIONICU „PARKING DAY“

U toku je obeležavanje “Evropske nedelje mobilnosti”. U realizaciju ove manifestacije uključili su se i mališani vrtića “Neven”.

Predškolska ustanova “Nata Veljković”, tradicionalno, svake godine učestvuje u obeležavanju “Evropske nedelje mobilnosti” koju na teritoriji grada realizuje Gradska uprava Kruševac.

Podsećamo, u periodu od 16. do 22. septembra održava se, “Evropske nedelje mobilnosti”, manifestacija čiji je osnivač i pokrovitelj Evropska komisija. Ova manifestacija ima za cilj da favorizuje nemotorizovane vidove prevoza u gradovima u odnosu na automobilski saobraćaj koji koristi fosilna goriva, a sve u cilju unapređenja kvaliteta životne sredine u urbanim sredinama. Kampanja se sprovodi od 2002. godine, a prošle godine gotovo 3000 gradova iz 50 država Evrope i sveta obeležilo je ovu manifestaciju. Evropska komisija je odlučila da tema ovogodišnje “Evropske nedelje mobilnosti” bude: bolja povezanost. Za ovu temu odabran je i slogan Krećimo se kvalitetnije! Tema ovogodišnje kampanje odnosi se na bolje saobraćajne veze između i unutar naselja, koje se postižu kroz unapređeno planiranje i raznovrsnije usluge javnog prevoza, kao i na bolju povezanost ljudi i gradskih sadržaja kroz kvalitetnije javne prostore.