POČELA REALIZACIJA PROJEKTA „KARAVAN KULTURE I SPORTA“

Udruženje za pomoć i unapređenje položaja dece i mladih sa posebnim potrebama „Osmeh na dlanu“, Kruševac, u partnerstvu sa Udruženjem za pomoć osobama sa autizmom, Kruševac, realizuje projekat pod nazivom “Karavan kulture i sporta“, koji finasnira Grad Kruševac, po Konkursu za implementaciju Lokalnog akcionog plana za mlade grada Kruševca, a kroz radionice sporta i fotografisanje znamenitosti i prirodnih lepota grada i okoline. Fotografije će biti iskorišćene za izradu suvenira našeg kraja.

Prva sportska radionica je održana 02.07.2021. godine od 18.00 sati na Bagdali. Radionicu je vodila profesor Mirela Milojević. Naredne sportske radionice će biti održane na Jastrepcu, u Ribarskoj banji i na Slobodištu, a nakon toga će u gradu biti realizovana humanitarna izložba radova i suvenira izrađenih na radionicama tokom 4 meseca, koliko traje projekat. Projektom će biti obuhvaćeno 30 korisnika iz oba udruženja različitih vrsta invaliditeta, njihovih pratioca i mladih opšte populacije.

„Želimo da pokažemo mogućnosti naših korisnika, doprinos i uključivanje u društveni život uz podršku Grada Kruševca i sugrađana“, poručuju organizatori.