PIO FOND APELUJE NA PENZIONERE DA NE NASEDAJU NA PREVARE

Kruševljani su ovih dana u poštanskim sandučićima nalazili obaveštenja u kojima se pozivaju penzioneri da se u što kraćem roku jave radi pokretanja postupka za donešenje rešenja o uvećanju penzije. Iz Fonda PIO apeluju na korisnike penzija da ne nasedaju na ovakve prevare.

Fond sva usklađivanja penzija i ostalih prava obračunava i isplaćuje u redovnom postupku, bez donošenja pojedinačnih rešenja, pa shodno tome, kao i do sada, ne postoji potreba da penzioneri podnose bilo kakav zahtev da bi im se isplatio uvećani iznos penzije.

Iz tog razloga, pozivi raznih pojedinaca (advokata, udruženja, grupa građana) koji tvrde da se navedena povećanja mogu ostvariti uz njihovo posredstvo i prethodno podnošenje zahteva, predstavljaju direktno dovođenje u zabludu penzionera, čime rizikuju određene negativne posledice za sebe i svoje naslednike.

Da podsetimo, isplatu uvećanih novembarskih penzija i ostalih prava za devet procenata Fond PIO je izvršio u decembru 2022. godine, a od januara ove godine penzije i ostala prava iz PIO su uvećana za još 12,1 odsto.