„PALESTRA“ VEOMA USPEŠNA I NA NACIONALNIM IGRAMA

16. Nacionalne igre Specijalne Olimpijade Srbije održane su od 09. do 12. juna 2022. u Kragujevcu. Učešće je uzelo 14 gradova širom Srbije u kojima postoje i rade sportski klubovi dece i omladine sa posebnim potrebama, među kojima je i Palestra iz Kruševca. Takmičenja su bila u fudbalu, košarci, odbojci, atletici, boćanju i stonom tenisu.

Naš grad je predstavljalo 16 sportista u sledećem sastavu (Marić Goran, Đorđević Bojan, Vićić Lazar, Didić Marko, Đokić Danijel, Stoiljković Darko, Đokić Miloš, Marković David, Nađa Gavrilović, Teodora Mirković, Dunja Miletić, Anđela Egerić, Marković Marija i Marta, Živković Ivana i Sanja), u pratnji 4 trenera (Marga Kapamadžija, Mirela Milojević, Mališa Vasiljević i Goran Milovanović). Takmičili smo se u ženskoj i muškoj košarci, atletici, boćanju i stonom tenisu. Vratili smo se sa osvojenih 11 medalja (2 zlatne, 7 srebrnih i 2 bronzane).

Rezultati:

Ženska inkluzivna košarka – 1 mesto

Muška košarka – 2 mesto

Stoni tenis:

2.mesto – Živković Sanja i Marić Goran

3 mesto – Didić Marko

Atletika:

1 mesto: Đorđević Bojan – trčanje na 100 m.

2 mesto: Marković Marija – trčanje na 100; Živković Ivana – bacanje kugle i Đokić Miloš – skok u dalj

3 mesto: Đorđević Bojan – bacanje kugle

Inkluzivno ekipno boćanje – 2 mesto

Na Ceremoniji otvaranja, pored podizanja zastave, izgovaranja zakletve, unošenja olimpijske baklje, svim sportistima obratio se gradski većnik kome je naš sportista Danijel Đokić uručio na poklon majicu Specijalne Olimpijade Srbije i  Nacionalni direktor Specijalne Olimpijade Srbije, gospodin Aleksandar Stanojević.

„Svakog dana na svim borilištima odvijala su se uzbudljiva takmičenja. Ponosni smo na naše sportiste i osvojene medalje. Preko leta, pravićemo malu pauzu, a zatim nastavljamo sa daljim takmičenjima“, kažu u Palestri.