P.U. “NATA VELJKOVIĆ” OBELEŽILA JUBILEJ – 45 GODINA POSTOJANJA

U Кruševačkom pozorištu sinoć je održana svečana Akademija povodom 45 godina postojanja i rada predškolske ustanove „Nata Veljković“.

Predškolska ustanova „Nata Veljković“ je osnovana 1979. godine spajanjem Dečijeg vrtića „Pčelica“ i OUR „Pionir. Organizovana je u formi tri organizacione celine shodno delatnostima kojima se bave. Obrazovnim radom, negom i ishranom, preventivno-zdravstvenom i socijalnom zaštitom, različitim oblicima i programima rada ustanove obuhvaćeno je preko 3500 dece. Danas ova ustanova obeležava jubilej – 45 godina rada i postojanja.

U okviru ove ustanove rade 13 vrtića na teritoriji grada i 35 seoskih grupa. Osim vrtića, u okviru Ustanove radi i kuhinja „Pionir“, lutkarska radionica „Pčelica“, Dramska igraonica i objekat za odmor i rekreaciju u Ribarskoj Banji. Razvojni plan predstavlja viziju ostvarivanja povoljne i bezbedne fizičke i socijalne sredine i kvalitetan vaspitno – obrazovni rad, kao i pružanje pomoći porodici u vršenju roditeljske funkcije.

Na akademiji upriličenoj u čast Dana ustanove, prikazan je film koji govori o realizovanim aktivnostima u proteklih 5 godina. U nastavku su se predstavili mališani vrtića Neven i dečiji hor vrtića Zvončić. Obeležavanju ovog značajnog jubileja PU Nata Veljković, prisustvovali su predstavnici lokalne samouprave, privrednog i kulturnog života grada, roditelji dece i prijatelji ustanove.