ODRŽANA TELEFONSKA SEDNICA ŠTABA ZA VANREDNE SITUACIJE

Na danas održanoj telefonskoj 21. vanrednoj sednici 02.10.2020. gradski Štab za vanredne situacije grada Kruševca je doneo sledeće zaključke u skladu sa epidemiološkom situacijom na teritoriji grada Kruševca, Odlukom Vlade Republike Srbije u vezi sprečavanja širenja korona virusa, od 28.09.2020. godine koja je doneta na osnovu Odluke Republičkog Kriznog štaba od 28.09.2020. godine:

1. U skladu sa epidemiološkom situacijom na teritoriji grada Kruševca i predstojećim vremenskim uslovima, vrši se usklađivanje radnog vremena. Ograničiti rad trgovačkih i ugostiteljskih objekata zatvorenog prostora (tržni centri, marketi, kafići, barovi, restorani, hoteli-hotelski restorani, kladionice koje pružaju ugostiteljske usluge i svi ostali zatvoreni objekti) na teritoriji grada Kruševca. Nalaže se gore navedenim objektima da radno vreme prilagode po sledećoj dinamici: – radno vreme u zatvorenim objektima je do 23:00 časa, dok će rad u otvorenim prostorima – baštama biti ograničen do 01:00 časa uz striktno poštovanje svih epidemioloških-sanitarnih mera propisanih Uredbom o merama za sprečavanje i suzbijanje zaraznih bolesti COVID-19 koju je donela Vlade Republike Srbije. Donešeni zaključak stupa na snagu od četvrtka 01.10.2020. godine.

2. Striktno poštovanje epidemioloških mera u javnom prevozu, zatvorenom prostoru, javnim, kulturnim zdravstvenim, socijalnim i školskim ustanovama, koje propisuju nadležni organi a uz nadzor nadležnih gradskih i republičkih inspekcijskih organa.

3. Nastaviti sa pojačanim inspekcijskim nadzorom Komunalne inspekcije i Komunalne milicije u saradnji sa Republičkom sanitarnom inspekcijom Ministarstva zdravlja i Policijskom upravom Kruševac MUP-a Republike Srbije.

4. Na snazi ostaju svi ostali normativni propisi koje je donela Vlada Republike Srbije: Uredba Vlade Republike Srbije; Naredba o zabrani okupljanja; Odluka o proglašenju bolesti.