Skip to content

OBJAVLJEN OPŠTI POZIV ZA UVOĐENJE U VOJNU EVIDENCIJU

Ministarstvo odbrane Vlade Republike Srbije uputilo je poziv za uvođenje u vojnu evidenciju osoba koje ove godine postaju punoletne mladićima rođenim 2005. godine, kao i starijih godišta (1993-2004) koji nisu uvedeni u vojnu evidenciju.

Ministarstvo odbrane napominje da uvođenje u vojnu evidenciju ne znači pozivanje na služenje vojnog roka, već je obaveza definisana Zakonom o vojnoj, radnoj i materijalnoj obavezi.

Lica muškog pola tu zakonsku obavezu treba da regulišu javljanjem u nadležni centar Ministarstva odbrane za lokalnu samoupravu. Potrebno je da na uvid ponesu ličnu kartu ili, ukoliko je lice ne poseduje, drugu javnu ispravu iz koje se može utvrditi identitet.

Uvođenje u vojnu evidenciju moguće je obaviti svakog radnog dana u vremenu od 9 do 15 časova. Opšti poziv za uvođenje u vojnu evidenciju traje do 28. februara 2023. godine, nakon čega će biti upućivani pojedinačni pozivi svima koji se nisu odazvali.

Mladići koji borave u inostranstvu svoje pravo i zakonsku obavezu ispunjavaju u nadležnom diplomatsko-konzularnom predstavništvu Republike Srbije u zemlji boravka, a potrebno je da na uvid ponesu važeću putnu ispravu.

Mladići koji nisu uvedeni u vojnu evidenciju treba da se jave Centru Ministarstva odbrane za lokalnu samoupravu Kruševac (prema mestu prebivališta):

  • Kruševac – zgrada PU Kruševac – zgrada PU Kruševac, kancelarija 94, (treći sprat);
  • Aleksandrovac, ulica 29. novembra boj 103;
  • Brus, zgrada opštinske uprave Brus, ulica Kralja Petra I broj 120, kancelarija broj 10;
  • Varvarin, zgrada opštinske uprave Varvarin, ulica Marina Marinkovića broj 34, kancelarija broj 17;
  • Ćićevac, zgrada opštinske uprave Ćićevac, ulica Karađorđeva broj 105, kancelarija broj 17;
  • Trstenik, zgrada opštinske uprave Trstenik, ulica Knjeginje Milice broj 5, kancelarija broj 38.

Copyright © 2024. Jefimija TV, Kruševac. Sva prava zadržana.   |   Izrada sajta i hosting: Hosting-Srbija