OBILAZAK JAVNIH RADOVA JKP „VODOVOD-KRUŠEVAC“

Vladimir Milosavljević, direktor JKP „Vodovod-Kruševac“ i Predrag Marković, direktor Nacionalne službe za zapošljavanje filijale u Kruševcu, obišli su Javne radove kod rezervoara „Bagdala“.

 

Kao i prethodnih godina i ove godine JKP “Vodovod-Kruševac“ u saradnji sa Nacionalnom službom za zapošljavanje i Gradskom upravom Grada Kruševca sprovodi projekte Javnih radova. Program javnih radova namenjen je radnom angažovanju prvenstveno teže zapošljivih nezaposlenih lica i nezaposlenih u stanju socijalne potrebe, radi očuvanja i unapređenja radnih sposobnosti nezaposlenih, kao i radi ostvarivanja određenog društvenog interesa.

 

Direktor preduzeća Vladimir Milosavljević, naglasio je da će ovi radnici raditi na uređenju gradskih i seoskih rezervoara, a biće upošljeni i u Lipovcu i na čišćenju jezera Ćelije.Javni rad pod nazivom „Uklanjanje čvrstog otpada sa jezera Ćelije i održavanje rezervoara pijaće vode“ sprovodiće se na hidroakumulaciji Ćelije, regionalnom izvorištu vodosnabdevanja i na rezervoarima „Bagdala“ i „Lipovac“. Obala dužine oko 35 km će se očistiti od čvrstog otpada pri čemu će se sanirati i desetak divljih deponija. Takođe će se izvršiti i čišćenje velikog broja „džepova“ na vodi , kao i unutrašnjost veće površine pod vodenom vegetacijom gde se u vrlo nepristupačnoj sredini dugo zadržava čvrst otpad. Izvršiće se i uređivanje pristupačnih delova obale, kosidbom trave i uklanjanjem korova. Vršiće se i čišćenje područja oko rezervoara pijaće vode na Bagdali i Lipovcu, u vidu krčenja šiblja, kosidbe i uklanjanje korova. Na ovim radovima je angažovano 10 lica u trajanju od 4 meseca. Za sve neophodne radove zaposlena lica su dobila i adekvatnu zaštitnu opremu i alate.

 

Sprovođenjem javnog rada postižu se konkretni ciljevi kao što susanacija većeg broja divljih deponija koje se nalaze uz lokacije za vodosnabdevanje,uklanjanje potencijalnih zagađivača sirove vode koja se prerađuje u vodu za piće,uređenje i održavanje lokacija čistim i urednim čime se doprinosi očuvanju prirodnih vrednosti,podizanje ekološke svesti ljudi o potrebi zaštite okruženja u kome žive i očuvanja kvaliteta vode za piće.

 

JKP „Vodovod – Kruševac“