OBELEŽEN DAN FAKULTETA ZA HOTELIJERSTVO I TURIZAM

Fakultet za turizam i hotelijerstvo u Vrnjačkoj banji svečanom akademijom i dodelom diploma obeležio je Dan fakulteta. U prethodnih godinu dana ova viskoobrazovna ustanova ispunila je sve planove kada je reč o obrazovanju, naučno-istraživačkom radu, pripremama za mnogobrojna državna i međunarodna takmičenja sa kojih su se studenti vratili sa nagradama i priznanjima. Takođe, realizovani su svi planirani investicioni projekti u cilju obezbeđivanja što boljih uslova za održavanje praktične nastave i predavanja. Dan fakulteta obeležen je svečanom akademijom i dodelom diploma studentima osnovnih i master studija.

Fakultet za hotelijerstvo i turizam osnovan je 2011. godine kao jedinstvena visokoškolska ustanova ovog tipa čiji je osnivač Republika Srbija. Fakultet je u sastavu Univerziteta u Kragujevcu.

Studijski programi koncipirani su po uzoru na vodeće evropske fakultete za oblast turističkog i hotelijerskog menadžmenta, pri čemu su korišćena i dosadašnja iskustva u našoj zemlji. Predavanja, vežbe i stručna praksa su osmišljeni tako da omogućavaju formiranje visokoobrazovanih kadrova koji mogu da budu kompetentni i konkurentni u savremenom poslovnom okruženju.