NOVE PESME GRUPE ABBA

Slavna švedska pop grupa ABBA, koja je bila aktivna od 1972. do 1983. godine, najavila je da će prvi put posle 35 godina objaviti nove pesme.

Kako su članovi benda saopštili na zvaničnoj Instagram stranici, odluka da nastave sa „uzbudljivom ABBA avatar turom imala je neočekivanu posledicu“. Naveli su da su svih četvoro osetili da bi, posle 35 godina, bilo zabavno da ujedine snage ponovo i uđu u studio za snimanje. „I to smo i uradili. I izgledalo je kao da vreme još stoji i kao da smo svi bili samo na kratkom odmoru“, navedeno je. Dodali su da je to sve za njih veoma radosno iskustvo.Uradili su dve nove pesme, a jedna od njih „I Still Have Fair In You“ biće predstavljena u TV specijalu koji radi NBC, a koji BBC planira da emituje u decembru.

 

Možda smo u godinama, ali pesma je nova i dobro zvuči, naveli su.

 

ABBA je jedna od najpopularnijih pop grupa u istoriji muzike, komercijalno najuspešnji švedski bend. Postali su poznati nakon pobede na Evroviziji1974. s pesmom Waterloo. Razišli su se početkom 1983, nakon objavljenih osam albuma. Najpoznatije pesme benda ABBA su Waterloo, Mamma Mia, Dancing Queen, Voulez-Vous, SOS, Super Truoper, Gimme! Gimme! Gimme!, The Winner Takes It All, Take a Chance on Me, The Name of the Game…

Izvor: N1