NOVA PREDSTAVA U KRUŠEVAČKOM POZORIŠTU

U Kruševačkom pozorištu u sredu, 23. januara premijerno će biti izvedena predstava “Hronika palanačkog groblja”, prema delu Isidore Sekulić, u dramatizaciji Jelene Mijović, a u režiji Ivana Vukovića.Predstava Hronika Palanačkog groblja prema delu Isidore Sekulić biće premijerno izvedena u Kruševačkom pozorištu u sredu, 23. januara u 20.00 časova.

 

Reditelj predstave Ivan Vuković kaže da je sa “velikim uživanjem i radošću radio na predstavi”. U predstavi “Hronika palanačkog groblja” igraju Bojan Veljović, Nebojša Vranić, Marija Gašić, Nikola Rakić, Aleksandar ĐinđićSuzana Lukić i Ema Stojanović.

 

Premijere u Kruševačkom pozorištu u ovoj sezoni biće izvedena u preuređenoj sali. Kroz projekat “Gradovi u fokusu” dobijeno je pet miliona dinara za renoviranje sale. Od 4. do 10. februara je Festival predstava za decu KRUŠKA a pripremaju se i nove predstave povodom 630 godina od Kosovske bitke i jedna dečja predstava. Osnivač pozorišta Grad Kruševac povećao je budžet za ovu ustanovu tako da je podrška veoma značajna jer će biti kvalitetnijih sadržaja i najmanje sedam premijera u ovoj godini, ističu u Kruševačkom pozorištu.