NEPOSREDNA NASTAVA U ŠKOLAMA I SLEDEĆE NEDELJE

Tim za škole doneo je odluku da će i od ponedeljka, 7. marta, u svim osnovnim i srednjim školama u Srbiji učenici nastavu pohađati neposredno, odnosno po prvom modelu, saopštilo je Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

Prema podacima iz nadzora preuzetim iz elektronskog sistema „Servis javnog zdravlja“ koje je Ministarstvu dostavio Institut za javno zdravlje Srbije „Dr Milan Jovanović Batut“, od 24. februara do 1. marta ove godine, broj obolele dece školskog uzrasta od 6 do 18 godina je bio 1.184, odnosno 0,15 odsto obolelih.

U osnovnim i srednjim školama na teritoriji Srbije bila su dva, odnosno 0,005 odsto odeljenja (16 i manje učenika), koja su zbog najmanje tri slučaja infekcije učenika u odeljenju promenila način organizacije rada sa neposrednog rada na onlajn nastavu u poslednjih pet kalendarskih dana.

Ukupno je 76, odnosno 0,19 odsto odeljenja (17 i više učenika), koja su zbog najmanje dva slučaja infekcije učenika u odeljenju promenila način organizacije rada sa neposrednog na kombinovani model u poslednjih pet kalendarskih dana i tri grupe, odnosno 0,007 u kojima se iz kombinovanog modela nastave prešlo na onlajn zbog pojave tri slučaja infekcije učenika, u poslednjih pet kalendarskih dana.

Tim za škole će nastaviti da prati situaciju i donosi odluke na nedeljnom nivou, navodi se u saopštenju.