METEOS: NAOBLAČENJE SA KIŠOM, TEMPERATURA DO 5°C

U subotu naoblačenje sa kišom zahvata jug Srbije i širi se sa juga ka centralnim predelima popodne. Na planinama će padati sneg, a na severu Srbije se očekuju sunčani periodi i ostaje suvo vreme do kraja dana. Vetar slab severni i severoistočni. Pritisak iznad normale. Minimalna temperatura od -4°C do 1°C, a maksimalna dnevna od 4°C u Užicu do 9°C na severu Srbije. Uveče kiša i susnežica u južnim i centralnim predelima, a na severu Srbije suvo. Temperatura u 22h od 1°C do 4°C.

U subotu u Kruševcu naoblačenje sa kišom. Vetar slab severni. Pritisak iznad normale. Minimalna temperatura 0°C, a maksimalna do 5°C. Uveče kiša.

U nedelju oblačno sa kišom i susnežicom, a na planinama sa snegom. Ponegde i u nižim predelima može biti snega, posebno na zapadu Srbije. Na planinama će padati sneg, a samo na severu Vojvodine i u Negotinskoj Krajini može biti suvo. Vetar umeren istočnih pravaca, u južnom Banatu pojačan. Pritisak malo iznad normale. Minimalna temperatura od -2°C na severu Vojvodine do 2°C u južnim predelima, a maksimalna dnevna od 3°C do 7°C.

Tokom cele iduće sedmice vrlo hladno za ovo doba godine i pretežno oblačno u većini dana. Povremeno će padati kiša i susnežica, ali je moguć i sneg u nižim predelima, najpre u ponedeljak, a zatim i u periodu od srede do subote.