MINISTAR: „OBRAZOVNI SISTEM SE ZA SADA DOBRO DRŽI“

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić kaže da stanje u školama u Srbiji sa virusom korona nije alarmantno. „Sva ispitivanja u prethodna dva meseca o frekvenciji korone u obrazovnom sistemu govore da škole nisu mesto za širu transmisiju virusa“, rekao je Ružić za „Prvu“ televiziju. Dodao je da se zahvalnost duguje učenicima i profesorima, koji pokazuju da ako se mere primenjuju na pravi način sprečava se širenje virusa.

Prema njegovim rečima, broj zaraženih virusom u školama se povećava, ali ne rapidno. „Važno je da se transmisija virusa korona ne dešava u samim školama i vrtićima“, rekao je Ružić. Naveo je da je svakako struka ta koja opredeljuje mere koje će se sprovoditi i važno je da se obrazovni sistem vrlo čvrsto drži u borbi sa koronavirusom. Ružić je istakao da je važno da u doba pandemije obrazovni sistem funkcioniše na zadovoljavajući način. Kaže da se na onlajn nastavu prelazi onda kad postoji neko ko je inficiran u nekom odeljenju, pa onda odlaze u izloaciju.

Ističe da brojke koje dobija su minorne, što, kako navodi, ne znači da korone nema. Dodaje da u devet okruga u obrazovnom sistemu virusa korone nema.

„Struka će dati konačnu ocenu šta i kako uraditi kako ne bismo ninakoji način ugrozili kontinuitet sticanja znanja“, rekao je Ružić.

Izvor: prva.rs / b92.net