METEOS: U UTORAK UJUTRU MOGUĆ PRIZEMNI MRAZ

U utorak ujutru ponegde slab mraz i suvo pre podne u većini krajeva. Međutim, nova oblačnost brzo dolazi sa jugozapada i usloviće kišu najpre u jugozapadnim i zapadnim predelima Srbije, a zatim i u centralnim i severnim krajevima sredinom dana i popodne. Dnevna temperatura u porastu u odnosu na ponedeljak. Vetar umeren južni i jugoistočni, u pomoravlju i podunavlju pojačan, a u južnom Banatu vrlo jak. Pritisak ispod normale. Minimalna temperatura od -3°C u Požegi do 4°C u Beogradu, a maksimalna od 6°C u Užicu do 11°C u centralnim predelima. Uveče je moguća povremena kiša. Temperatura u 22 sata od 6°C do 10°C.

U utorak ujutru u Kruševcu moguć slab prizemni mraz. Pre podne suvo uz postepeno naoblačenje, a popodne je moguća kratkotrajna kiša. Vetar slab do umeren istočnih pravaca. Pritisak ispod normale. Minimalna temperatura -1°C, a maksimalna do 10°C. Uveče je moguća kratkotrajna kiša. 

U sredu promenljivo oblačno sa povremenom kišom. Vetar ujutru umeren južni i jugoistočni, u južnom Banatu pojačan, a sredinom dana vetar slabi i skreće na zapadni i severozapadni smer na severu Srbije uz pad temperature. Pritisak ispod normale. Minimalna temperatura od 2°C do 9°C, a maksimalna od 8°C na severu Vojvodine do 14°C na jugu Srbije. Uveče povremena kiša. Temperatura u 22h od 4°C do 8°C.

U četvrtak malo hladnije i oblačno sa kišom koja se premešta na istok, pa na zapadu i severu Srbije padavine prestaju. Na planinama iznad 900 mnv će padati sneg u prvom delu dana. U petak i subotu hladnije jutro, a tokom dana sunčani periodi uz manji porast dnevne temperature.