METEOS: U UTORAK TOPLO VREME ZA OVO DOBA GODINE

U utorak naoblačenje sa povremenom kišom i manjim padom temperature. Oblaci zahvataju ujutru najpre sever Srbije, a zatim zapadne i centralne predele tokom dana i na svom putu usloviće povremenu kišu. Samo će na jugu Srbije i u Timočkoj Krajini ostati suvo do kraja dana, na jugu sa dužim sunčanim periodima. Vetar slab do umeren severozapadni. Pritisak iznad normale. Jutarnja temperatura od 0°C na jugu do 9°C na severu, a maksimalna od 8°C na severu Vojvodine do 14°C na jugu Srbije. Na severu će minimalna temperatura biti uveče od 2°C do 5°C u 22h. Uveče kiša ponegde na zapadu i jugozapadu Srbije, a na severu razvedravanje.

U utorak u Kruševcu toplo vreme za ovo doba godine sa sunčanim periodima pre podne, a popodne postepeno naoblačenje. Vetar slab, ujutru južni, popodne severozapadni. Pritisak iznad normale. Minimalna temperatura 2°C, a maksimalna do 12°C. Uveče suvo. 

U sredu suvo sa slabim mrazem ujutru. Tokom dana promenljiva oblačnost sa sunčanim intervalima. Vetar slab južni i jugoistočni. Pritisak iznad normale. Minimalna jutarnja temperatura od -2°C do 2°C, a maksimalna od 7°C do 10°C. Uveče suvo. Temperatura u 22h od 0°C do 6°C.

Poslednja tri dana ove godine i prva tri dana Nove godine pretežno suvo i toplije od proseka, prema današnjoj prognozi. Maksimalne temperature od 10°C do 15°C u većini dana, s tim što je u pojedinim oblastima moguća magla, posebno oko Nove godine. Na planinama bez snega i neobično toplo početkom Nove godine, kada bi temperature na 1750 mnv (na Kopaoniku) bile od 6°C do 10°C.