METEOS: U UTORAK KIŠA, TEMPERATURA U PADU

U utorak dolazi do naoblačenja sa kišom i lokalnim pljuskovima koje se premešta sa jugozapada. Temperatura u postepenom padu, a najpre na severu Srbije. U sredu jače zahlađenje sa kišom u većini krajeva, a u planinama sa snegom. Dnevne temperature će biti ispod 10°C u većini predela. Hladno vreme za ovo doba godine u drugoj polovini sedmice uz povremenu kišu i četvrtak i petak, a za vikend uz više suvog vremena i sa postepenim porastom temperature.

U utorak u Kruševcu naoblačenje sa kišom. Temperatura u padu tokom popodneva. Vetar slab južni i jugoistočni, a kasnije popodne severozapadni. Pritisak malo iznad normale. Jutarnja temperatura 10°C, maksimalna do 18°C i u padu popodne.

U sredu u svim krajevima vrlo hladno i oblačno sa kišom, a u planinama iznad 800 mnv sa snegom. Moguće je i u nižim predelima da bude susnežice i snega. Dnevne temperature ispod 10°C u svim predelima. Vetar umeren do pojačan zapadni i severozapadni, u Timočkoj Krajini vrlo jak. Pritisak malo iznad normale. Minimalna temperatura od 1°Cdo 4°C, a maksimalna od 4°C do 8°C.

U drugoj polovini sedmice sledi postepeni porast temperature, ali će to ipak biti hladnije vreme od proseka za ovo doba godine. U četvrtak slaba kiša povremeno, u petak suvo, a za naredni vikend promenljivo vreme sa čestom kišom.