METEOS: U SREDU UGLAVNOM SUNČANO I TOPLO

U sredu toplo sa dužim sunčanim periodima uz razvoj oblaka koji se premeštaju od severa ka jugu Srbije sa mogućim kratkotrajnim lokalnim pljuskovima, pre svega na zapadu i jugu Srbije. Vetar slab do umeren severozapadni. Pritisak oko normale. Minimalna temperatura od 14°C do 19°C, a maksimalna od 29°C na severu do 32°C na jugu i istoku Srbije. Uveče i u noći ka četvrtku naoblačenje na severu Srbije može uzrokovati lokalno jače pljuskove po Vojvodini. Temperatura u 22h od 18°C do 24°C.

U sredu u Kruševcu pretežno sunčano i toplo uz lokalni razvoj oblaka popodne sa šansom za lokalne pljuskove. Vetar slab do umeren severozapadni. Pritisak oko normale. Minimalna temperatura 17°C, a maksimalna do 31°C. 

U noći ka četvrtku se premešta oblačnost praćena lokalnim pljuskovima sa grmljavinom od severa ka jugu Srbije. U četvrtak ovi oblaci donose pljuskove ponegde u centralnim, istočnim i južnim predelima, a na severu se očekuje više sunčanih sati. Temperatura u manjem padu u odnosu na sredu. Vetar slab do umeren severni i severozapadni. Pritisak oko normale. Minimalna temperatura od 15°C do 20°C, a maksimalna od 26°C do 29°C. Uveče suvo. 

U petak i za vikend pretežno sunčano i vrlo toplo uz dnevni razvoj oblačnosti sa retkom pojavom lokalnih pljuskova popodne, pre svega u planinskim predelima.