METEOS: U PONEDELJAK SUNČANO, TEMPERATURA OKO 35°C

U ponedeljak sunčano i vrlo toplo vreme. Ponovo smo pod uticajem veoma toplog vazduha sa severa Afrike. Vetar slab jugoistočni ili promenljiv na severu, a u centralnim i južnim predelima severoistočni ili promenljiv. Pritisak malo iznad normale. Minimalna temperatura od 15°C do 20°C, a maksimalna od 33°C do 36°C u Prijepolju.

U ponedeljak u Kruševcu sunčano i vrlo toplo. Vetar slab promenljiv. Pritisak malo iznad normale. Minimalna temperatura 19°C, a maksimalna do 34°C.

U utorak i sredu sunčano i još toplije uz ponovni povratak velikih vrućina u svim predelima, usled vrlo toplog vazduha iz Afrike koji se nalazi nad našim područjem. Maksimalne temperature sredinom sedmice blizu 39-40°C. U četvrtak malo niže temperature ali i dalje vrlo toplo, a kasnije popodne i predveče naoblačenje koje zahvata većinu krajeva uz moguću kišu ili lokalne pljuskove sa grmljavinom i padom temperature. U petak i subotu češća pojava slabe ili povremene kiše ili lokalnih pljuskova sa grmljavinom uz promenljivo oblačno vreme sa kratkim sunčanim intervalima. U nedelju pretežno sunčano i toplo. U periodu od petka do nedelje svežije i prijatnije vreme uz maksimalne temperature oko ili malo ispod 30°C.