METEOS: U PETAK U KRUŠEVCU SVEŽIJE SA KIŠOM

U noći četvrtak na petak kiša i loklani pljuskovi, U petak malo svežije u odnosu na četvrtak. Na severu razvedravanje, a u ostalim predelima ujutru i pre podne kiša koja odlazi na jugoistok. Popodne se postepeno razvedrava i u centralnim predelima, a zatim i na jugu Srbije. Vetar umeren severni i severozapadni. Pritisak malo iznad normale. Minimalna temperatura od 11°Cdo 14°C, a maksimalna od 18°C do 20°C.

U petak u Kruševcu svežije sa kišom i lokalnim pljuskovima. Popodne prestanak padavina. Vetar umeren severni i severozapadni. Pritisak malo iznad normale. Minimalna temperatura 13°C, a maksimalna oko 19°C.

U subotu sunčani intervali uz dnevni razvoj oblaka i moguću pojavu kratkotrajnih lokalnih pljuskova popodne, pre svega na severu i zapadu Srbije. U nedelju se očekuje češća kiša i pljuskovi u većini krajeva, ali će biti i sunčanih intervala. Vrlo promenljivo vreme sa čestom kišom i lokalnim pljuskovima se nastavlja u ponedeljak i utorak. Biće svežije od proseka za ovo doba godina sa maksimalnom temperaturom oko ili malo ispod 20 stepeni C. Početkom juna meseca tj. od sredine iduće sedmice sledi postepeno otopljenje i sve više sunčanih sati.