METEOS: U PETAK JUTRO SUVO, POPODNE NAOBLAČENJE I KIŠA

U petak novo naoblačenje sa kišom dolazi sa jugozapada i zahvata sve krajeve tokom dana, a  najpre jugozapadne predele u toku jutra. Pre podne će biti suvo na severu i istoku Srbije, a popodne i uveče se očekuje kiša i u ovim krajevima. Vetar umeren južni i jugoistočni. Pritisak ispod normale. Minimalna jutarnja temperatura od 5°C do 11°C, a maksimalna od 12°C u Užicu do 18°C na jugoistoku Srbije. Uveče kiša u većini krajeva. Temperatura u 22 sata od 8°C do 11°C.

U petak ujutru suvo sa sunčanim intervalima, ali dolazi do naoblačenja koje će usloviti kišu popodne i uveče. Vetar slab do umeren južni. Pritisak ispod normale. Minimalna temperatura 9°C, a maksimalna do 16°C. Uveče kiša. Temperatura oko 9°C u 22 sata. 

U subotu zahlađenje sa kišom koja se premešta od severozapada ka jugu Srbije. Na severu Srbije padavine prestaju sredinom dana uz razvedravanje na severu Vojvodine. Kasnije popodne padavine prestaju i u centralnim predelima. Na planinama kiša prelazi u sneg iznad 1200 mnv. Vetar umeren severni i severozapadni, u Vojvodini i Timočkoj Krajini pojačan. Pritisak ispod normale. Jutarnja temperatura od 6°C do 10°C, maksimalna od 9°C na severu do 14°C na jugu Srbije i u padu tokom popodneva. Minimalna temperatura će biti na kraju dana od 3°C na severu do 7°C na jugu Srbije. Uveče samo na jugu sa padavinama, kiša u nižim predelima i sneg u planinama, a na severu vedro. Temperatura u 22 sata od 3°C do 8°C.

U nedelju ujutru ponegde slab mraz i sveže tokom dana sa dužim sunčanim periodima i malo oblaka. U ponedeljak ujutru je takođe moguć slab mraz, ali će tokom dana biti dosta toplije nego u nedelju i pretežno sunčano. U utorak još toplije vreme i znatno iznad proseka za ovo doba godine. U sredu se očekuje manje izraženo zahlađenje sa kišom.