METEOS: U ČETVRTAK OBLAČNO, ALI UGLAVNOM SUVO

U četvrtak pretežno oblačno i neznatno svežije sa vrlo retkom pojavom slabe kiše, pre svega na jugozapadu Srbije. Popodne na severu Vojvodine dolazi do razvedravanja. Vetar slab do umeren severozapadni, u Timočkoj Krajini pojačan. Pritisak iznad normale. Minimalna jutarnja temperatura od 2°C do 6°C, a maksimalna od 8°C do 11°C, a u Negotinu toplije, do 14°C. Uveče suvo u većini predela, a samo na jugozapadu i jugu Srbije je moguća poneka kap kiše. Temperatura u 22h od 4°C do 7°C.

U četvrtak u Kruševcu naoblačenje, ali veći deo dana suvo vreme. Uveče je moguća poneka kap kiše. Vetar slab do umeren severozapadni. Pritisak iznad normale. Minimalna jutarnja temperatura 3°C, a maksimalna do 10°C.  

U petak još jedno prolazno naoblačenje dolazi sa severa uz ređu pojavu kratkotrajne kiše popodne, pre svega na istoku Banata. U ostlaim krajevima suvo. Vetar slab do umeren severozapadni, u Timočkoj Krajini pojačan. Pritisak iznad normale. Minimalna jutarnja temperatura od 0°C do 4°C, a maksimalna od 8°C do 12°C.

Za vikend suvo uz porast dnevne temperature i sve više sunčanih sati. Međutim, u nedelju ujutru će biti uslova za pojavu magle, koja se po kotlinama može duže zadržati uz svežije vreme u tim oblastima. Na planinama i u sunčanim predelima u nedelju znatno toplije vreme.

Komentari su zatvoreni, ali su trackbacks i pingbacks otvoreni.