METEOS: SUNČANO I TOPLO, TEMPERATURA I DO 35°C

U noći ka suboti i u subotu rano ujutru na severu i zapadu Srbije ponegde kratkotrajna kiša. U subotu vrlo toplo uz duže sunčane periode sa umerenom prolaznom oblačnošću pre podne koja odlazi na istok. Popodne pretežno sunčano uz lokalni razvoj oblaka i moguće kratkotrajne lokalne pljuskove sa većom šansom na jugozapadu Srbije. Vetar ujutru umeren jugoistočni u pomoravlju i podunavlju, a popodne severozapadni vetar. Pritisak malo iznad normale. Minimalna temperatura od 14°C do 22°C, a maksimalna od 31°C u Subotici do 36°C u Prijepolju. Uveče suvo. Temperatura u 22h od 19°C do 26°C.

U subotu u Kruševcu duži sunčani periodi sa dnevnim razvojem oblaka. Vetar slab severoistočni ili istočni. Pritisak malo iznad normale. Minimalna temperatura 16°C, maksimalna do 35°C. 

U nedelju sunčano i toplo, ali malo prijatnije nego u subotu uz nekoliko stepeni nižu temperaturu. Vetar slab do umeren severnih pravaca. Pritisak malo iznad normale. Minimalna temperatura od 16°C do 20°C, a maksimalna od 28°C na severu Vojvodine do 32°C u južnoj Srbiji. Uveče suvo. Temperatura u 22h od 16°C do 23°C.

U ponedeljak sunčani periodi i toplo, a kasnije popodne razvoj oblaka na zapadu Srbije i mogući lokalni pljuskovi sa grmljavinom koji se šire ka centralnim i istočnim predelima do kraja dana. U utorak sunčano uz lokalni razvoj oblaka popodne, a u sredu popodne jači razvoj oblaka i lokalni pljuskovi sa grmljavinom i mogućim lokalnim nepogodama. U četvrtak svežije sa kišom povremeno, a u petak sunčani periodi. Za naredni vikend sunčano i ponovo toplije.