METEOS: SUNČANI PERIODI I TOPLIJE, TEMPERATURA DO 13°C

Oblačnost koja dolazi sa severa, zahvata Vojvodinu pre podne i širi se ka centralnim predelima Srbije u toku popodneva. Ovi oblaci mogu usloviti ređu pojavu kratkotrajne kiše u Banatu. U ostalim predelima Srbije suvo. Na jugu Srbije ujutru magla, a tokom dana sunčani periodi. Biće toplije  nego u sredu i znatno toplije od proseka. Vetar slab, ujutru južni, a popodne na severu Srbije zapadni i severozapadni. Pritisak iznad normale. Minimalna jutarnja temperatura od -1°C do 6°C, a maksimalna od 8°C u Požegi do 15°C u Negotinu. Uveče suvo. Temperatura u 22h od 3°C do 8°C.

U četvrtak u Kruševcu sunčani periodi i toplije nego u sredu. Vetar slab južni. Pritisak iznad normale. Minimalna temperatura 0°C, a maksimalna do 13°C. Uveče suvo uz naoblačenje.

U petak promenljiva oblačnost i sunčani intervali. Vetar slab severozapadni. Pritisak iznad normale. Minimalna jutarnja temperatura od 0°C do 6°C, a maksimalna od 10°C do 14°C. Uveče suvo. Temperatura u 22h od 2°C do 7°C.

Za vikend se zadržava toplije vreme od proseka uz duže sunčane periode i malo oblaka. U ponedeljak će doći do naoblačenja sa kišom i padom temperature krajem dana, najpre u Vojvodini i na zapadu Srbije.