METEOS: JUTRO OBLAČNO, TOKOM DANA SUNČANO

U noći ka suboti i u subotu ujutru biće kratkotrajne kiše na zapadu Srbije. U subotu malo niža i prijatnija temperatura u odnosu na vrlo topli petak uz duže sunčane periode. Samo je u prvom delu dana moguća pojava kratkotrajne kiše ili lokalnih pljuskova sa grmljavinom u jugozapadnim i južnim predelima. U ostalim krajevima suvo uz umereno naoblačenje krajem dana na severu i zapadu. Vetar slab do umeren severni i severozapadni, u Timočkoj Krajini pojačan. Pritisak malo iznad normale. Minimalna temperatura od 12°C do18°C, a maksimalna dnevna od 25°C do 28°C, u Negotinu do 30°C. Uveče suvo, a samo ponegde na zapadu je moguća kratkotrajna kiša. Temperatura u 22h od 16°C do 21°C.

U subotu ujutru u Kruševcu promenljivo oblačno, a tokom dana sunčani periodi. Vetar slab do umeren severozapadni. Pritisak malo iznad normale. Minimalna temperatura 14°C, a maksimalna do 27°C. Uveče suvo i toplo. 

U nedelju na severu sunčano, a u centralnim i južnim krajevima pre podne promenljivo oblačno. U jugozapadnim i južnim predelima je moguća pojava kratkotrajne kiše i lokalnih pljuskova sa grmljavinom. Vetar slab severni i severozapadni. Pritisak malo iznad normale. Minimalna temperatura od 10°C do 15°C, a maksimalna dnevna od 25°C do 28°C. Uveče suvo. Temperatura u 22h od 16°C do 21°C.

U ponedeljak sunčano i toplije nego u nedelju za nekoliko stepeni. U utorak takođe toplo, ali popodne uz naoblačenje sa kišom i lokalnim pljuskovima, najpre na severu Srbije. Na jugu ostaje suvo do večernjih sati. U sredu i četvrtak malo svežije i suvo sa dužim sunčanim periodima. U drugoj polovini sedmice sunčano i ponovo sve toplije.