LUTKARSKA PREDSTAVA ZA DECU „HVALA VUKU ZA AZBUKU“

U četvrtak, 04. avgusta na Platou ispred Kulturnog centra Kruševac, od 18.30 sati biće održana Lutkarska radionica koju vodi Cvetin Aničić. Od 20.00 sati, nakon radionice, biće izvedena pozorišna lutkarska predstava za decu „Hvala Vuku za azbuku“, autorski rad Cvetina Aničić.

Pozorišna lutkarska predstava za decu „Hvala Vuku za azbuku“: Vesela predstava za decu govori nam o azbuci i Vuku Stefanoviću Karadžiću .. Kako je Vuk radio na reformi azbuke? Cela priča je prilagođena deci do 4. razreda osnovnih škola. Kroz predstavu deca dobijaju i recept za lako učenje azbuke. Pored učenja same azbuke, deca će se takođe upoznati sa znamenitim ličnostima iz naše istorije među kojima su: Vuk Stefanović Karadžić, Sava Mrkalj, Jernej Kopitar, Šafarik, Lukijan Mušicki, Filip Višnjić…

Predstava je nastala kao deo borbe za opstanak ćiriličnog pisma, jer je ćirilica stub srpskog nacionalnog i kulturnog identiteta. Predstava je duhovita i vrlo je prisna deci, kako bi je razumeli i uživali u njenom sadržaju.