„LOVCI NA ASTEROIDE“ PROJEKAT KRUŠEVAČKE EUREKE

Pozivaju se svi zainteresovani ljubitelji astronomije, uzrasta od 11 do 25 godina, da se pridruže projektu „Lovci na asteroide i planete“ gde će imati priliku da primenom savremenih onlajn alata pomognu profesionalnim astronomima da otkriju nove asteroide u našem Sunčevom sistemu ( Astronomical Society Eureka International Asteroid Search Campaign) i planete u ekstrasolarnim sistemima (Planet hunters – Galaxy Zoo).

 

Prijave traju do 27. septembra i potrebno je na e-mail: eurekakutak@gmail.com dostaviti podatke o učesniku (ime, prezime, kontakt telefon, e-mail, školu koju pohađaju i godinu rođenja).

 

Nakon završetka prijava i izbora 40 učesnika biće održana obuka u prostorijama Naučnog kluba Kruševac gde će učesnici biti podeljeni u timove i dobiti detaljne instrukcije za dalja istraživanja koja će se sprovoditi, pisanje izveštaja i na kraju projekta biće održana promocija postignutih rezultata kao i podela sertifikata svim učesnicima.

 

Projekat „Lovci na asteroide i planete“ realizuje astronomsko udruženje „Eureka“ Kruševac uz finansijsku podršku Centra za promociju nauke u okviru aktivnosti Naučnog kluba Kruševac.