U KRUŠEVCU UHAPŠENI OSUMNJIČENI ZA KORUPCIJU

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, u saradnji sa nadležnim tužilaštvima i Poreskom policijom, u više odvojenih akcija, u cilju suzbijanja finansijskog kriminala i korupcije, na teritoriji Beograda, Zaječara, Niša, Novog Pazara, Prijepolja, Kragujevca, Požarevca, Smedereva, Sombora, Sremske Mitrovice i Subotice uhapsili su 14 osoba i podneli krivične prijave u redovnom postupku protiv 24 lica.

 

Osumnjičeni se terete da su u periodu od 2015. godine do danas počinili više koruptivnih krivičnih dela, kojima su budžet Republike Srbije i druge privredne subjekte i fizička lica oštetili za oko 730.000 evra.

 

KRIVIČNE PRIJAVE U REDOVNOM POSTUPKU

 

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Kruševcu, po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u tom gradu, podneli su krivičnu prijavu u redovnom postupku protiv tridesetogodišnjeg muškarca, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo nedozvoljena trgovina.

 

Sumnja se da je on, od 1. juna 2016. do 1. marta 2018. godine, bez ovlašćenja za trgovinu u svrhu prodaje, nabavio i preko internet sajta “Kupujem – prodajem“ oglašavao i neovlašćeno prodao robu u ukupnoj vrednosti od 1.877.550 dinara raznim licima na teritoriji Srbije.