LIDL SRBIJA: DONIRANO 25 TONA NAMIRNICA NAJUGROŽENIJIMA

U okviru humanitarne akcije „Mala dela su velika stvar“, potrošači su u Lidlu, prema prvim izveštajima donirali ukupno oko 25 tona proizvoda koji će biti dostavljeni korisnicima usluga Crvenog krsta Srbije.

U periodu od 29. novembra do 19. decembra, koliko je trajala akcija doniranja, prikupljeno je više od 40 hiljada artikala, ukupne težine od oko 25 tona. Akciji doniranja u Lidlu priključio se veliki broj građana u više od 30 gradova Srbije i doprineotome da pomoć stigne onima kojima je neophodna. Najviše je donirano osnovnih životnih namirnica, brašna i testenine, ali primetno je da su potrošači Lidla mislili i na najmlađe, te značajan broj doniranih artikala čine i slatkiši koje će biti deo novogodišnjih paketića za decu.

Više od 30 lokalnih organizacija, partnera Crvenog krstaSrbije, preuzimalo je donirane proizvode, koji će biti dostavljeni jednoroditeljskim porodicama, porodicama sa osobama sa poteškoćama u razvoju i posebnim potrebama, kao i staračkim domaćinstvima i drugim ugroženim grupama već do kraja januara. „Zahvaljujemo se Lidlu na inicijativi i prilici da još jednom zajednički sprovedemo akciju solidarnosti. Posebnu zahvalnost dugujemo građanima koji su se uključiliu akciju „Mala dela su velika stvar“ kupovinom nekog od preporučenih proizvoda. Svi zajedno ćemo olakšati život najranjivijima među nama i pomoći da bezbrižnije i dostojanstvenije dočekaju predstojeće praznike, kao i dolazeće zimske dane“, izjavio je Ljubomir Miladinović, generalni sekretar Crvenog krsta Srbije. Kroz svoju istoriju dugu 145 godina, Crveni krst Srbije pruža pomoć najranjivijima među nama angažovanjem velikog broja volontera, dobrotvora, zajednice i posebno društveno odgovornih kompanija.

Humanitarnom akcijom „Mala dela su velika stvar“, kompanija Lidl Srbija nastavlja da čini pozitivne promene u zajednici u kojoj posluje i podstiče promenu Za bolje sutra – koja čini moto odgovornosti kompanije.

Kako bi zaposleni i potrošači imali vremena za pripreme trpeza, prodavnice u celoj zemlji će 31.12. raditi skraćeno, do 18 časova, dok će u subotu, 01. januara, biti zatvorene. Od drugog dana nove godine, sve Lidl prodavnice radiće regularno. Na Badnji dan, 6. januara, radno vreme će biti skraćeno i prodavnice će biti otvorene do 18 časova. Božić će takođe biti neradan.