LAŽNE DOJAVE O POSTAVLJENIM BOMBAMA U ŠKOLAMA U KRUŠEVCU

Škole u više gradova u Srbiji dobile su jutros dojave u bombama. Nakon kontradiverzionih pregleda utvrđeno je da je reč o lažnim dojavama u školama u Novom Sadu, Nišu, Kragujevcu, Kruševcu, Čačku i Gornjem Milanovcu.

Dojave o postavljenim eksplozivnim napravama – bombama stigle su jutros u Ekonomsku i Hemijsko-tehnološku školu u Kruševcu. Nakon izvršenog kontradiverzionog pregleda utvrđeno je da je reč o lažnim dojavama.

Podsećamo, desetak škola u Novom Sadu dobilo je jutros dojave o postavljenim bombama u svojim objektima. Ekipe Ministarstva unutrašnjih poslova odmah su na izašle na teren, škole se evakuisane, a obavljena je i kontradiverziona provera objekata. Obavljeni su pregledi u 16 objekata, pošto neke škole imaju i više zgrada, utvrđeno je da su dojave bile lažne, kažu iz novosadske policije.

I u dve osnovne škole u Gornjem Milanovcu, kao i u školama u Pranjanima i Takovu, bilo je prijava da su bombe u školi. Urađeni su kontradiverzioni pregledi i utvrđeno da su dojave lažne.

Dojave o postavljenim bombama i na svih 10 lokacija u Kragujevcu su lažne, potvrđeno je u Policijskoj upravi u tom gradu nakon izvršenih kontradiverzionih pregleda.

Policijskoj upravi u Čačku prijavljeno je da je na mejl-adrese Mašinske i Medicinske škole stigao mejl sa dojavom o bombi. Odmah po prijavi policija je izašla na teren, urađeni su kontradiverzioni pregledi. Utvrđeno je da se radi o lažnim dojavama.