KURŠUMLIJSKA BANJA OTVORENA POSLE 16 GODINA PAUZE

Banjski turizam jedan je od najstarijih vidova turizma. S obzirom na to da su u pitanju mesta koja okružuje prelepa i jedinstvena priroda, ali i moderan sadržaj, mnogi posetioci banja i poznatih lečilišta odlaze na takva mesta kako bi oporavili organizam ali i uživali u savršenom odmoru.

Prolom, Lukovska i Kuršumlijska banja predstavljaju turističke lokacije koje iz godine u godinu razvijaju svoje kapacitete i sadržaje, zahvaljujući kojima su baš one postale jedno od omiljenijih mesta kako srpskih tako i stranih turista. Osim turističkih sadržaja, Prolom, Kuršumlijska i Lukovska banja mogu se pohvaliti važnim kulturno-istorijskim spomenicima i očuvanjem tradicionalnih obeležja koja ovaj prostor čine prepoznatljivim. Kuršumlijska banja za posetioce je, sve do nedavno, bila zatvorena punih 16 godina. Kuršumlijska banja se odlikuje veoma specifičnim šumskim podnebljem malih visina sa značajnim uticajem planine i nudi mnogo turističkih zanimljivosti, ali, kao i Lukovska i Prolom, i Kuršumlijska banja ima blagotvoran uticaj na zdravlje.

Nova tura od 100.000 vaučera za odmor u Srbiji, u vrednosti od po 5.000 dinara biće uskoro podeljena, a tim novcem, građani Srbije mogu da uplate i boravak u jednoj od ovih banja – Prolom, Lukovskoj ili Kuršumlijskoj banji.