KRUŠEVAC JE DOBIO NOVOG GRADONAČELNIKA

Kruševac je dobio novog gradonačelnika. Ivan Manojlović, master ekonomije ovu dužnost obavljaće naredne 4 godine. Nakon položene zakletve pred odbornicima na sednici skupštine, gradonačelnik Manojlović zahvalio se na podršci i poverenju.

Novoizabrani gradonačelnik je istakao da od 2012. godine se termin obećanja, menja terminom planovi, te je predstavio planirane aktivnosti za naredni period i to rekonstrukcija kruševačke bolnice, izgradnja  Regionalnog industrijskog tehnološkog parka, izgradnja sportske hale pored stadiona „Jedinstvo“, nastavak izgradnje auto-puta prema Preljini, a u planu je izgradnja Istočne obilaznice. U naredne četiri godine biće rekonstruisana i zgrada Doma sindikata, a biće izgrađen Regionalni centar za upravljanje otpadom Srnje, nova zgrada Suda i Okružnog zatvora. Nastaviće se rad na privlačenju stranih investicija, u cilju  stvaranja još boljeg privrednog ambijenta grada.

Dosadašnja direktorka JKP Kruševac, Snežana Radojković odlukom većine imenovana je za zamenicu gradonačelnika. Dragana Barišić izabrana za predsednicu skupštine grada. Za zamenika predsednika skupštine postavljen je Siniša Maksimović. Izabrani su i sekretar i zamenik sekretara skupštine. Na Skupštini su izabrani i članovi Gradskog veća. Potvrđeni su mandati sedamdeset novih odbornika, a formirane su četiri odborničke grupe.