KONSTITUISANA SKUPŠTINA GRADA KRUŠEVCA

Na konstitutivnoj sednici Skupštine grada Kruševca izabrani su najviši organi vlasti. Nakon potvrđivanja mandata odbornika, utvrđene su i odborničke grupe u novom sazivu lokalnog parlamenta i to Srpska napredna stranka, Srbija protiv nasilja, Život je u pitanju Sloga i Ivica Dačić. Koalicija okupljena oko SNS koja je osvojila najviše odborničkih mandata dala je predlog za izbor predsednika skupštine grada. Predložena je dr Dragana Barišić, specijalista psihijatrije koja je obavljala dužnost narodne poslanice u republičkom parlamentu u dva mandata.

Predstavnici opozicije su istakli da neće glasati za predlog jer, kako su rekli, smatraju da su izbori održani 17. decembra bili nelegitimni, te da neće ni učestvovati u glasanju. Nakon duže polemike predstavnika opozicije, usledilo je glasanje za predloženog kandidata, gde je većinom glasova dr Dragana Barišić izabrana za predsednicu Skupštine grada. Ona se zahvalila SNS na predlogu, odbornicima na poverenju, a svim građanima poručila da će funkciju predsednika Skupštine grada obavljati savesno, časno i pošteno, u skladu sa zakonom i u interesu svih građana Kruševca i Rasinskog okruga.

Za zamenika predsednika Skupštine postavljen je Siniša Maksimović. Izabrani su i sekretar i zamenik sekretara skupštine. Skupština u novom sazivu bira gradonačelnika i zamenika gradonačelnika Kruševca. Na te funkcije predloženi su Ivan Manojlović za gradonačelnika i Snežana Radojković za zamenika gradonačelnika.

Novi saziv lokalnog parlamenta ima 4 odborničke grupe, a od 70 odbornika najviše mandata pripalo je SNS.