KON: „OPREZNO SA PLANIRANJEM LETOVANJA“

Epidemiolog Predrag Kon rekao je da će ova situacija sa koronavirusom proći i da će doći do ukidanja mera i vanrednog stanja. Kako vreme odmiče biće pritisaka, kaže Kon, ali upozorava da se te mere moraju ukidati postupno, jer moramo biti svesni da imamo prilično osetljivu populaciju o kojoj moramo voditi računa.

 

„Treba biti oprezan sa planiranjem letovanja, a jasno je da ćemo imati neki nivo preporuke“, rekao je Kon odgovarajući na pitanje da li ćemo ići na odmor. On je naglasio da će posle Uskrsa biti ublažavanja mera, ali o letovanju nije imao optimistične prognoze. „To pitanje je već postavljeno i ja sam odgovarao lično. Razgovarao i sam sa nekim kolegama o tome. U svakom slučaju treba biti oprezan sa planiranjem letovanja. Treba da bude jasno da ova situacija hoće proći po pitanju ukidanja vanrednog stanja i određenih mera, ali jako postupno.“

 

Epidemiolog Predrag Kon kaže da se situacija sa koronavirusom poboljšava vidno iz dana u dan i da se razmišlja o popuštanju mera. „Stav stručnog tima lekara je da to treba uraditi postupno. Prvo na redu je da će sledeće nedelje stariji građani moći da izlaze pola sata tri puta nedeljno“, rekao je Kon.

 

Epidemiolog Predrag Kon rekao je da se virus gasi u većem delu Srbije. „Mi odlično stojimo i to treba reći“, rekao  je doktor Kon.