KOMUNIKACIJOM DO SOLIDARNOSTI MEĐU ŽENAMA

U Mostaru je 4. i 5. februara 2019. održana dvodnevna međunarodna konferencija o ženskom aktivizmu i životu mladih žena u Evropi, koja je okupila 40 učesnica i učesnika iz 5 zemalja: Italije, Francuske, Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Srbije.

 

Pomenuti međunarodni događaj završna je aktivnost u okviru projekta “Komunikacijom do solidarnosti među ženama”, koji je finansiran kroz program Evropske Unije, Erasmus+ (KA 2 – Omladinski prozor za Zapadni Balkan). Cilj programa je jačanje solidarnosti među ženama, posebno mladim koje žive u različitim zemljama i u različitim sredinama, urbanim i ruralnim.Teme konferencije bile su u skladu sa napred navedenim, naprimer, “Karakteristike položaja žena na selu i u gradu”, “Solidarnost među mladim ženama”, “Ženski aktivizam danas”, “Aktivizam i umetnost”.

 

Učesnice i učesnici dvodnevne konferencije, kao i građanke i građani Mostara imale/li su priliku da pogledaju izložbu fotografija o temi “Evropska unija – očima mladih žena”, koje su snimile aktivistkinje ženskog pokreta, kao i 6 kratkih igranih flimova o situaciji, u kojoj se nalaze mlade žene u Evropi.

 

Tina Ćirić, Program za medije i komunikaciju, UŽ Peščanik

 

O projektu “Komunikacijom do solidarnosti među ženama

Nosilac projekta: Kulturni centar Grocka, Srbija

Partnerske organizacije na projektu:

GEA, Societa cooperative sociele, Tramonti, italija

Assotiation Des Agences de la democratie locale, Strazbur, Francuska

Trim Vrboska – Udruga za promicanje održivog razvoja na otoku, Hvar, Hrvatska

Udruženje Agencije lokalne demokartije Mostar, Bosna i Hercegovina

Udruženje žena Peščanik, Kruševac, Srbija