JANKOVIĆ: NEMA USLOVA ZA POVRATAK PUBLIKE NA STADIONE

Imunolog Srđa Janković izjavio je danas da je aktuelna epidemiološka situacija u Srbiji relativno povoljna ali i dodao da postoji potencijal da se pogorša. Janković je rekao da podaci o broju novoinficiranih prethodnih dana nisu „crni“ ali da upozoravaju. „Aktuelna epidemiološka situacija u Srbije nije tako loša ali ne bismo smeli da se uljuljkamo jer postoji potencijal da se stvari pogoršaju“, kazao je imunulog.

Navodeći da strogo gledano, u Srbiji trenutno nema žarišta epidemije, Janković je kazao da je očekivano što je približno polovina novootkrivenih slučajeva u Beogradu zbog kako je rekao, najveće gustine stanovništva i socijalnih aktivnosti. Upitan za eventualno uvođenje novih mera u slučaju rasta broja novoinficiranih, Janković je kazao da se za sada ne očekuju „tako drastične“ restriktivne mere poput onih sa početka epidemije ali i dodao da je moguća doslednija kontrola poštovanja mera koje su već na snazi, poput nošenja maske u javnom prevozu.

Komentarišući predloge o eventualnom povratku dela publike na stadione u Srbiji, on je kazao da se uslovi za to još nisu stekli i preneo ocenu Kriznog štaba za suzbijanje epidemije da bi masovne sportske manifestacije u ovom trenutku predstavljale veliki epidemiološki rizik.

Izvor: https://beta.rs