Izveštaj Štaba za vanredne situacije za 20.03.2018. godine u 16 sati

Južna Morava, merna stanica Mojsinje, vodostaj je 417 cm, promena za 24 sata je +54 cm i prevaziđena je granica za vanrednu odbranu od poplava. Saobraćaj na državnom putu II A reda br.215 , Kruševac – Đunis – Deligrad za sada se odvija u oba pravca, uz poštovanje saobraćajne signalizacije. Na dve lokacije u naselju Đunis postavljena su 2 rezervoara od po 1.000 litara sa pijaćom vodom za snabdevanje stanovnika, odnosno domaćinstava čija su dvorišta i bunari bili poplavljeni prethodnih dana. JKP “Kruševac” po potrebi dostavlja tehničku vodu. Sve nadležne službe grada Kruševca prate stanje na terenu u naselju Đunis.

Zapadna Morava, na mernoj stanici Jasika, je u blagom porastu, vodostaj je na koti 161 cm, promena za 24 časa je +21 cm, ali danas nije dostizao vanrednu odbranu od poplava.

Reka Rasina na mernoj stanici Ravni je u blagom porastu, vodostaj je na koti 141 cm, promena za 24 časa je 12 cm.

Dotok vode u jezero Ćelije je 26 m3, a ispuštanje iz jezera je 25 m3. Vodosnabdevanje stabilno. Svi putni pravci na teritoriji Grada Kruševca su prohodni.

Prema izveštaju Odeljenja za poslove odbrane i vanredne situacije Gradske uprave Kruševac, u naseljenom mestu Gari izvršeni su radovi na čišćenju korita Garskog potoka koje se urušilo usled nastanka klizišta. Klizište je malog obima i još uvek je aktivno. Urušavanje bunara koje se desilo u naseljenom mestu Cerova, na imanju Radeta Ilića, još uvek se ne smiruje. Stambeni objekat u neposrednoj blizini nije ugrožen.

Aktivna su klizišta u Ribaru, Zdravinju, Maloj Reci i Velikoj Kruševici.

Prema upozorenju RHMZ za dan 21.03.2018 kao potencjalno opasna pojava postoji mogućnost formiranja/povećanja snežnog pokrivača.