IZVEŠTAJ ODELJENJA ZA VANREDNE SITUACIJE, 23.05.2021.

U protekla 24 sata na teritoriji grada Kruševca nije bilo padavina,  niti je bilo dejstava sa PG stanica.

KONTROLA POŠTOVANjA EPIDEMIOLOŠKIH MERA UTVRĐENIH U CILjU ZAŠTITE STANOVNIŠTVA OD ZARAZNIH BOLESTI: Odeljenje za inspekcijske poslove i Odeljenje komunalne milicije je dana 22.05.2021. godine izvršilo ukupno 73 nadzora u vezi sa sprovođenjem protivepandemijskih mera.

INTERVENCIJE PRIPADNIKA VATROGASNO- SPASILAČKIH JEDINICA: Na teritoriji nadležnosti Odeljenja za vanredne situacije u Kruševcu, tokom protekla 24 časa, vatrogasno-spasilačke jedinice intervenisale su zbog pucanja creva na bojleru u kupatilu i intervenciji izvlačenja utopljenog NN lica: Juče, u 17.40, dobijena je dojava da se u mestu Selo Varvarin, opština Varvarin u reci Velikoj Moravi, na oko 1,5 metara od obale, nalazi
utopljeno NN lice. Na izvlačenju utopljenog lica iz korita reke, uz prisustvo policije i službe hitne pomoći, angažovana su 2 vatrogasca – spasioca sa jednim vozilom i opremom iz sastava VSJ Kruševac. Intervencija je
završena oko 18.50 časova. Ekipa se vratila u bazu jedinice u 22.00 časa. Prilikom obe navedene intervencije, angažovano je šest vatrogasaca-spasilaca i dva vatrogasna vozila sa opremom.

JKP“VODOVOD-KRUŠEVAC“: Bez planskih isključenja.

SRBIJA, IZGLEDI VREMENA ZA SEDAM DANA – RHMZ (do 30.05.2021.god.): U ponedeljak promenljivo oblačno i toplo, na severu ponegde s kratkotrajnom kišom, u ostalim krajevima sa periodima sunčanog vremena. U utorak još toplije sa najvišom temperaturom u većini mesta od 27 do 32 stepena, pre podne pretežno sunčano uz pojačanje jugoistočnog vetra u košavskom području. Posle podne i uveče na severu i zapadu, a tokom noći i u ostalim krajevima promenljivo oblačno, mestimično s kišom i pljuskovima s grmljavinom uz pad temperature i skretanje vetra na severni. Od srede promenljivo i svežije s kišom i pljuskovima sa grmljavinom, uglavnom u brdsko-planinskim predelima.

VODOSTAJI NA REKAMA:
ZAPADNA MORAVA: JASIKA: -63, redovna 355, vanredna 430
JUŽNA MORAVA: MOJSINjE: 97, redovna 280, vanredna 400