IZVEŠTAJ DEŽURNIH SLUŽBI GRADA KRUŠEVCA

Policijska uprava Kruševac, Stanica saobraćajne policije, obaveštavaju da nije bilo težih saobraćajnih nezgoda na teritoriji Grada, prema stanju puta traženo je angažovanje zimske službe.

 

Služba hitne medicinske pomoći Doma Zdravlja Kruševac – obaveštava da nije bilo većih angažovanja u toku noći.

 

Služba transporta Opšte bolnice Kruševac – na osnovu izveštaja vozača svi putevi na kojima su imali intervencije su prohodni.

 

Kruševacput AD – na osnovu obaveštenja dežurne službe, svi putni pravci prvog prioriteta su prohodni, uz otežano kretanje zbog utabanog snega. Na kolovozu ima ugaženog snega do 5 cm. Na snazi je 4.stepen angažovanja opreme i ljudstva.

 

JP „Putevi Srbije“ – Obaveštavaju se vozači da prilagode brzinu kretanja uslovima na putu i savetuju maksimalan oprez u vožnji. Na putnim pravcima I prioriteta / A kategorije, na državnim putevima II prioriteta / B kategorije i na ostalim putnim pravcima III prioriteta / C kategorije održavanja kolovozi su vlažni u nižim predelima, snega ima mestimično u raskvašenom stanju do 5 cm.

 

JKP “Kruševac“ – zimska služba je funkcionisala sa smanjenim kapacitetima zbog kvarova na vozilima izazvanim 48 časovnim angažovanjem u toku padanja snega.

 

Odeljenje komunalne policije – na osnovu dostavljenog izveštaja obaveštavaju da  dežurali i vršili obilazak terena tokom dana i noći (24 časa). U toku dana vršen je obilazak javnih ustanova i škola, privrednih subjekata i regulisanje parkiranja na javnim površinama, problem uočen u čišćenju parkinga  Opšte bolnice Kruševac. Tokom noći vršio se obilazak Jugoprevoza, Gradske toplane i punktova zimske službe. Postupano je po prijavi u ulici Kosovske bitke u vezi oborenog stabla na nekategorisanom putu. O ovom je obavešten komunalni inspektor kako bi se naložilo JKP “Kruševac” da se stablo ukloni. U ulici Vasilija Velikog ispred stambene zgrade trakom za upozorenje obeležen prostorod mogućeg obrušavanja snega.

 

Odeljenje za inspekcijske poslove – Ulice po gradu su prohodne i sada se prelazi na čišćenje po naseljima.

 

Služba mesnih zajednica – Na svim lokalnim putnim pravcima u mesnim zajednicama ima dosta leda na putu i saobraćaj se odvija otežano. Pojedine autobuske linije su zbog dosta leda na putu skraćene.