ISPITAĆE SE POSTUPANJE PRILIKOM PRIVOĐENJA MALOLETNIKA

Po nalogu ministra unutrašnjih poslova Aleksandra Vulina pripadnici Sektora unutrašnje kontrole ispitaće postupanje policijskih službenika Policijske stanice Brus u vezi postupanja sa maloletnikom, protiv koga je podneta prijava za krađu. Naime, protiv maloletnika je podneta prijava za krađu oluka, merdevine i drugog sitnog građevinskog materijala.

O događaju je obavešten tužilac za maloletnike Višeg javnog tužilaštva u Kruševcu, koji se izjasnio da im se nakon razgovora sa maloletnikom, dostavi izveštaj. Policija će ispitati i sve okolnosti vezane za pritužbe Romskog centra za žene i decu „Daje“ i u skladu sa utvrđenim činjenicama postupiti u skladu sa zakonom.

Podsećamo, Romski centar za žene i decu „Daje“ saopštio je da je dečak romske nacionalnosti D.V. (16) nakon jučerašnjeg privođenja u policijsku stanicu u Brusu pretrpeo zlostavljanje, usled kog se onesvestio. Kako se navodi u saopštenju te organizacije, maloletnik je u stanju bez svesti prebačen u Hitnu pomoć u Brusu. Članice Romskog centra za žene i decu „Daje“ su zahtevale da unutrašnja kontrola što pre ispita okolnosti i utvrdi odgovornost za zloupotrebu službenog položaja nad maloletnim detetom.

Komentari su zatvoreni, ali su trackbacks i pingbacks otvoreni.