ODLUKA O „POLICIJSKOM ČASU“ IPAK NIJE KONAČNA

Odluka da policijski čas za vreme prvomajskih praznika traje od četvrtka 30. aprila u 18.00 časova, pa sve do ponedeljka 4. maja u 5.00 časova, doneta je pre nekoliko dana, ali se sve češće spominje mogućnost da bi, možda, mogla da bude revidirana.

 

Što se tiče predstojećeg policijskog časa za Prvi maj, Kon kaže da o tome odlučuje čitavo društvo, svako će imati priliku da iznese svoje na sednicama kriznih štabova. Prema njegovim rečima, sutra će biti doneta konačna odluka. „Posle ovoga nema više, nemamo značajnih događaja, Đurđevdan je jedan dan, tu ima policijski čas od 18 sati, ovo je poslednje što moramo da izdržimo“, rekao je Kon.

 

Ranije danas, dr Darija Kišić Tepavčević je rekla: „Mi imamo stručno mišljenje zasnovano na medicini i iskustvu drugih zemalja. Znam da ono nije popularno, dosta smo bili zatvoreni u kućama, uželeli smo se izlazaka, druženja, lepog vremena. Nikome nije prijatno, ali još nije poželjno imati takvo vraćanje u normalan život. Bez obzira na odluku državnog vrha, apelujem da se strpimo još malo, da još malo izdržimo da se ponašamo kao prethodnih dana. Vidi se kraj ovakvog epidemijskog toka, treba da uđemo što spremniji sa što boljim kolektivnim imunitetom u buduće dane. To je samo jedan vikend, apelujem da se strpimo još malo. Deca su izludela u kućama, teško im je više objasniti zašto ne mogu da izađu… Govorim sa stručnog aspekta zašto bi još jedno vreme trebalo da se strpimo. I kad bude ukinut policijski čas, i tada treba da se ponašamo tako da smanjimo rizik za nastanak infekcije. Virus cirkuliše i dalje. Ne znam da li je odluka definitivna ili ne. Ako se promeni, apelujem da se strpite.